Pastel

Voor de hippe haartrends (en modetrends overigens ook) kijken we tegenwoordig richting Azië. De allernieuwste trend uit het Oosten is een mix van pastel haarkleuren én uitgroei.

Vooral in blond haar zijn pastels heel mooi. Een pastelgloed is ook functioneel. Je wast pastels namelijk heel gemakkelijk uit en daarna houd je een heel cleane blondtint over. Het is dus een perfecte manier om op mooi blond uit te komen.

Bronde

Normaal gesproken ben je blond of brunette. Maar ga je voor beide, dan ben je ‘bronde’: een mix van blond en bruin. Het is dé haarkleurentrend voor voorjaar 2015. ‘Bronde’ is het meest geschikt voor brunettes of donkerblonde types die graag een wat lichtere haarkleur willen maar de stap naar helemaal ‘blond’ niet (meteen) willen zetten.

Op dit moment zou het de meest gevraagde haarkleur in de salons zijn en gaat men er ‘en masse’ voor!

15 shades of Red

Op dit moment is er een run op roodharige modellen. Rood haar en sproetjes zijn ‘in’. Rode haarverfjes: subtiele roodtinten, roodnuances, een rode gloed in je haar, zijn dit seizoen populair. Misschien zet jij dit seizoen wel de stap en schaar je je onder de ‘red heads’.

Neigt je haar al naar het rood, dan zou je de roodtint kunnen versterken. Ben je blond, dan kan je denken aan een subtiele goudrode glans. Ben je kastanjebruin, dan kan je gaan voor een wat donkere roodglans (wel echt rood, geen paarstinten).

Balayage/tortoiseshell

De kleuren van deze nieuwe subtiele look zijn gebaseerd op het bruine schild van een schildpad.. Deze look is een soort overgang van verschillende bruintinten.

Balayage bestaat vaak uit de kleuren goudblond, mahonie, chocolade, honing en andere warme tinten. Celebreties zoals Gisèle Bündchen, Khloé Kardashian en Jessica Alba kozen hiervoor.

Klaar om naar de kapper te gaan? Vergeet dan niet om een paar foto’s mee te nemen als voorbeeld. Benoem de verschillende bruintinten en vraag om lichtere lokken rondom je gezicht voor een levendige look.